Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Microsoft 365 Business wordt duurder in 2022




Microsoft zegt per 1 maart 2022 de prijzen voor Microsoft 365 Business te verhogen. De prijs stijgt met 10-25%. Dit percentage geldt in ieder geval voor de Amerikaanse markt. De prijzen voor de Benelux zullen later bekend worden.

Waarom deze prijsstijging?


Microsoft 365 was voorheen ook bekend als Office 365. Sinds de lancering heeft Microsoft 24 nieuwe apps toegevoegd aan het pakket. (Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard). Daarnaast hebben zij meer dan 1.400 nieuwe functies en mogelijkheden toegevoegd.

Zo kun je realtime samenwerken in documenten met Word, Excel en PowerPoint. Ook is de cloudopslag toegevoegd en uitgebreid en kun je in Teams vergaderen, bellen, samenwerken en bedrijfsprocessen optimaliseren. De apps blijft Microsoft continue verbeteren en uitbreiden. Denk bijvoorbeeld voor Teams aan achtergrondeffecten en Together-modus.

Dankzij AI maakt Excel bijvoorbeeld makkelijker grafieken en tabellen en is Word slimmer geworden op het gebied van vertalen en zinsopbouw.


De waarde van de Microsoft applicaties is in verloop van tijd enorm toegenomen. Een bijpassende prijswijziging vindt Microsoft dus op zijn plaats.
De toegevoegde waarde geldt voornamelijk op 3 belangrijke gebieden: communicatie en samenwerking, beveiliging en compliance, en AI en automatisering.


Bron: Microsoft