Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Wi-Fi 6E: 's werelds snelste, meest geavanceerde Wi-Fi

Haal 's werelds snelste, meest geavanceerde Wi-Fi nu in huis met NETGEAR Wi-Fi 6E

Netwerk

Wi-Fi 6 is geëvolueerd. Wi-Fi 6E biedt de hoogste snelheid en de meeste apparaatcapaciteit ooit, zelfs voor de meest geavanceerde slimme huizen en high-end kantoren.

Wi-Fi 6E verheft zichzelf boven alle andere oplossingen in de markt.

Wi-Fi 6E-technologie voegt een geheel nieuwe 6GHz Wi-Fi-band toe. Hierdoor ontstaat er een extra snelle, ultra-exclusieve snelweg voor de nieuwste apparaten van vandaag.

Onlangs zijn er vanuit NETGEAR een aantal prachtige Wi-Fi 6E producten op de markt gekomen. Hoewel de verbetering van de nieuwste Wi-Fi-standaard veel geroezemoes en opwinding krijgt van zowel tech-enthousiastelingen als early adopters, is het belang van Wi-Fi-uitbreiding naar de nieuwe 6GHz-band voor sommigen misschien niet zo duidelijk. De introductie van Wi-Fi 6 is immers nog recent nieuws. Hier duiken we in zowel Wi-Fi 6 als Wi-Fi 6E en wijzen we op de belangrijkste verschillen tussen de twee.

Wat is Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 (802.11ax) werd in 2018 geïntroduceerd en de reguliere acceptatie van deze standaard volgde al snel met de ondersteuning van veel eindapparaten - iPhone, Samsung Galaxy, PlayStation 5, laptops, smart-tv's en meer. Als de nieuwste draadloze standaard vertegenwoordigt Wi-Fi 6 verbeteringen ten opzichte van de vorige Wi-Fi-standaard, 802.11ac. De belangrijkste voordelen van Wi-Fi 6 ten opzichte van eerdere standaarden zoals Wi-Fi 5 (802.11ac) zijn onder meer 4x aangesloten capaciteit, verhoogde gegevensdoorvoer en hogere snelheden, wat resulteert in verbeterde prestaties. Dit maakt Wi-Fi 6 ideaal voor het ondersteunen van slimme huizen met meerdere aangesloten apparaten, 4K- en 8K-streaminginhoud, downloads en uploads van grote bestanden en gigabit-internetsnelheidsniveaus, voor een aangenamere Wi-Fi-ervaring.

Wat is het verschil tussen Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E?

wifi-6e-6ghz

Het belangrijkste verschil tussen de twee is simpelweg de nieuwe, ongebruikte 6GHz-band. Wi-Fi 6E biedt u nog steeds de hoogste snelheden en meer verbonden capaciteit voor meer apparaten, maar de toevoeging van meer spectrum en kanalen met hoge bandbreedte helpt congestie en interferentie te verminderen - enkele van de grootste Wi-Fi-problemen van dit moment. Met Wi-Fi 6E kun je de soepelste en snelste streamingervaring, lagere latentie en ultrahoge snelheden verwachten, waardoor je de best mogelijke Wi-Fi-ervaring krijgt.

Bijkomende voordelen zijn onder meer:

wifi-6e-6ghz-band

Geen legacy-apparaten op de 6GHz-band: De 6GHz-band is exclusief voor Wi-Fi 6E-apparaten. 6GHz-netwerken hoeven niet langzamer te worden om oudere apparaten te kunnen gebruiken. Dit betekent dat Wi-Fi 6E-apparaten ten volle kunnen profiteren van de bandbreedte-, spectrum- en snelheidsverbeteringen van 6GHz zonder te concurreren met niet-6E-apparaten.

Extra spectrum: de 6GHz-band ondersteunt tot 14 80MHz-kanalen of zeven 160MHz-kanalen. Meer beschikbare Wi-Fi-kanalen betekent meer beschikbaar Wi-Fi-spectrum en minder overlap tussen netwerken in drukke gebieden, zoals appartementencomplexen of kantoren.

Meer kanalen met hoge bandbreedte: de 6GHz-band ondersteunt bijna twee keer zoveel kanalen met hoge bandbreedte (80GHz, 160MHz) als 5GHz. Meer beschikbare kanalen met hoge bandbreedte betekent meer capaciteit voor toepassingen zoals 4K- en 8K-streaming, virtual reality-gaming en high-definition videoconferenties.

Geen DFS-scanning vereist: in tegenstelling tot 160 MHz-kanalen in de 5 GHz draadloze band, delen apparaten die werken op 6 GHz het spectrum niet met radarapparaten of tv-stations. Als gevolg hiervan kunnen mensen die geen gebruik kunnen maken van 160 MHz-kanalen omdat ze in de buurt van luchthavens of tv-stations wonen, profiteren van vrijgekomen 160 MHz-kanalen.

Ondersteunt WPA3 Wi-Fi-beveiligingsprotocol: WPA 3 is verplicht voor alle Wi-Fi 6 Certified-apparaten die werken op 6GHz. WPA3 is de nieuwste Wi-Fi Alliance-beveiligingscertificering. WPA3 biedt de nieuwste beveiligings- en authenticatieprotocollen. Hierdoor is 6GHz Wi-Fi-verkeer veiliger dan ooit en zijn 6GHz-netwerken moeilijker te hacken.

Vanuit NETGEAR zijn er nu een aantal Wi-Fi 6E producten op de markt:

Netgear RAXE500-100EUS

NETGEAR AXE11000 Nighthawk Tri-Band WiFi 6E Router

Meer infoBestel nu
RAXE300-100EUS

NETGEAR AXE6000 Nighthawk Triband Wifi 6E Router

Meer infoBestel nu
WAX630E-100EUS

NETGEAR Insight Managed WiFi 6E AXE7800 AP

Meer infoBestel nu
MS108EUP-100EUS

NETGEAR 8-Port Ultra60 PoE++ 2.5G Switch

Meer infoBestel nu

Mocht je Wi-Fi 6E voor jouw situatie overbodig vinden dan kun je altijd nog kijken naar de prachtige Wi-Fi 6 (Klik hier voor een uitleg) producten van NETGEAR die nog steeds een hogere standaard dan de rest van de markt hebben.

Wi-Fi 6 producten:

RBK752-100EUS

NETGEAR Orbi AX4200 Tri-Band Mesh WiFi 6, 2 stuks

Meer infoBestel nu
RBK753-100EUS

NETGEAR Orbi AX4200 Tri-Band Mesh WiFi 6, 3 stuks

Meer infoBestel nu
WAX615-100EUS

NETGEAR INSIGHT MANAGED WiFi 6 AX3000\n AP

Meer infoBestel nu
WAX630-100EUS

NETGEAR INSIGHT MANAGED WiFi 6 AX6000 Tri-Band AP

Meer infoBestel nu

Lees ook zeker deze interessante artikelen: