Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Western Digital lanceert Velociraptor

De nieuwe VelociRaptor harde schijf is volgens Western Digital Corp 35 procent sneller en heeft tot twee keer meer capaciteit dan zijn voorganger, de WD Raptor. Het is een volgende generatie 10.000 toeren per minuut (rpm) Sata 'Raptor' harddiskreeks. De schijf werd ontwikkeld voor pc- en Mac-gebruikers en professionele werkstations.

Snelheid
De WD Raptor was altijd al een populaire schijf voor gebruikers die hoge prestaties wilden van hun Sata-schijf. De WD VelociRaptor heeft een capaciteit van 300 gb in een 2,5-inch formaat. De schijf wordt geleverd in het IcePack, een koelvin-achtig 3,5-inch raamwerk met een geŽntegreerd hitteafvoersysteem. Hierdoor kan je de schijf eenvoudig in een standaard 3,5-inch bay plaatsen, terwijl de schijf gekoeld blijft.

Functies:
- Hoge snelheid: 10.000 rpm en een Sata-interface van 3 gb/s.
- Maximale betrouwbaarheid: 1,4 miljoen uur 'mean time between failures' (mtbf).
- IcePack Mounting Frame: de 2,5-inch WD VelociRaptor-harddisks worden geleverd in een 3,5-inch raamwerk met een geŽntegreerd hitteafvoersysteem.
- Rotary Acceleration Feed Forward (raff): optimaliseert prestaties als de schijven worden gebruikt in een multi-drive chassis.
- SecurePark: verplaatst de opnamekoppen van het diskoppervlak tijdens spin up, spin down of als de disk uitstaat. De opnamekop raakt zo nooit het diskoppervlak aan, wat resulteert in verbeterde betrouwbaarheid op lange termijn en betere diskbescherming als het chassis wordt verplaatst.


Klik hier voor informatie over Western Digital.