Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

's Werelds kleinste spiegelreflexcamera

Olympus E-420
Bij DPReview is een uitgebreide review verschenen over de eerder dit jaar geŽntroduceerde Olympus E-420 spiegelreflexcamera. De camera kenmerkt zich door kleine afmetingen, een laag gewicht en een uitgebreide featureset.

De E-420 meet 130 bij 91 bij 53mm - en combineert dat met een gewicht van 380 gram - waarmee het 's werelds kleinste dslr is. Desalniettemin heeft de camera op papier uitstekende specificaties. Aanwezig is een tien megapixel sensor met een maximale lichtgevoeligheid van iso 1600. Met behulp van de 'live view'-feature kunnen previews van foto's realtime op de lcd bekeken worden. Een ultrasoon stoffilter is aanwezig om de sensor schoon te houden.

De review is positief over de software van de camera. Onder andere de mogelijkheid om de user interface aan te passen, controle over de ruisreductie en de mogelijkheid om de raw jpeg-mode aan te passen, worden als een pluspunt gezien. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn: qua beeldkwaliteit laat de camera op sommige punten steekjes vallen.

Slecht is de beeldkwaliteit echter niet, en onder ander dankzij het compacte formaat en de flexibele software weet de camera nipt de 'highly recommended'-waardering in de wacht te slepen.

Klik hier om de review te bekijken.