Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Klant van de Maand - Juni

spindler-logo

Spindler Installatietechniek

www.spindler.nl

Elke maand zetten we een van onze zakelijke klanten in het voetlicht. De allereerste Klant van de Maand is het mooie familiebedrijf Spindler Installatietechniek dat deze maand ook 100 jaar bestaat!


molen Ik heb met Richard Spindler (4de generatie directeur/eigenaar) afgesproken in zijn kantoor dat uitkijkt op de karakteristieke korenmolen De Speelman aan de Overschiese Kleiweg. Een verrassend landelijke locatie op slechts 2 kilometer afstand van Rotterdam CS.

Kun je iets vertellen over de historie van Spindler?

Het is een echt familiebedrijf. In 1922 begonnen door Johannes Hermanus Spindler vanuit zijn huis in Rotterdam West. Vanaf het begin had hij al twee medewerkers in dienst en richtte zich vooral op loodgieterswerk in de particuliere woningbouw. Het bedrijf groeide snel, zelfs in de oorlogsjaren met onder meer een groot woningproject in Barendrecht. In die periode waren er al 80 medewerkers in dienst. Na de oorlog bouwde Spindler mee aan de wederopbouw van Rotterdam en groeide door tot ruim 200 medewerkers.

generaties In de jaren zestig neemt vader Robert Spindler het bedrijf over. Onder zijn leiding maakt Spindler een stap in de professionalisering van de organisatie, met meer eenheid en structuur. Rond het jaar 2000 nemen Richard Spindler en Marcel Comba het roer over. Op dat moment staat Spindler bekend als een totaalinstallateur met mooie projecten als de Rotterdamse Markthal. Ook in de grootschalige woningbouw, het oorspronkelijke specialisme, bouwt Spindler mee aan projecten als Boswijk in Ypenburg, Brasakker in Nootdorp en Allemansgeest in Voorschoten.

In de loop van de jaren is een duidelijk DNA ontstaan, met een aantal onderscheidende kernwaarden: plezier, eenheid, vertrouwen, vakmanschap, klantgericht en vooruitstrevend. Vooruitstrevend zijn, betekent niet perse de eerste willen zijn maar wel de beste.


Waar staan jullie momenteel?

Spindler is als installateur zeer breed inzetbaar in de utilitaire woningbouw en zorg sector. Naast nieuwbouw, biedt men ook transformatie projecten. Van ontwerp, naar realisatie, naar onderhoud.


Welke specialismen hebben jullie?

Loodgieterswerk, elektrotechniek, klimaatbeheersing, mechanische ventilatie en verduurzaming.


Waarom kiezen klanten voor Spindler?

Er is een soort van natuurlijke selectie van klanten. De werkwijze en denkwijze moet bij elkaar passen, op menselijk niveau. Veel is gebaseerd op de persoonlijke relatie tussen de klant en Spindler. Uiteraard kiezen klanten ook voor Spindler omdat er in de afgelopen 100 jaar een schat aan kennis en ervaring is opgebouwd.

De aanpak is typisch Rotterdams: niet zeiken maar poetsen / geen woorden maar daden. Dat past niet bij iedereen. Over het algemeen klikt het goed met ontwikkelende aannemers, familiebedrijven of vergelijkbare bedrijfscultuur.


spindler

Waarom is Spindler een leuk bedrijf om voor te werken?

Als je bij ons werkt dan krijg je, naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, veel zelfstandigheid, ondernemerschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling. We doen veel om talent uit andere sectoren in de techniek te laten groeien.


Hoe zie je de toekomst?

We houden onze huidige koers. Dat betekent focus op onze specialismen in de woningbouw, en met name de hoogbouw. Daarnaast bouwen we aan onze kennis van energietransitie en zetten die om in oplossingen voor woningen en kantoren.


Inspirerend!

Het was een inspirerend interview. Vooral de combinatie van Rotterdamse no-nonsense met de warme menselijkheid van een gezond familiebedrijf heeft veel indruk op me gemaakt. We zijn trots dat we mogen samenwerken met een bedrijf als Spindler en wensen ze goede zaken voor de volgende 100 jaar!


David Onken, Informatique