Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

*NIEUW* Informatique Pixelverzekering voor Notebooks

Informatique pixelverzekering voor Notebooks

Wat houdt de Informatique pixelverzekering voor notebooks in?
Omdat Informatique haar klanten graag perfecte service en garantie aanbiedt, is er nu de Informatique pixelverzekering voor notebooks. Deze verzekering kunt u als optie aanschaffen bij de aankoop van uw notebook computer. De verzekering geldt de eerste 8 dagen na aankoop van uw notebook en verzekert u van een beeldscherm zonder defecte (sub)pixels. U ziet eventuele defecte pixels direct bij uitlevering van uw notebook. De kans dat deze pixels later defect raken is theoretisch mogelijk, de kans hierop is echter bijzonder klein. U kunt uw notebook met defecte pixels bij onze Technische dienst omruilen.

Wat gebeurt er met notebooks die defecte pixels bevatten en die met de extra pixelverzekering verkocht zijn?
Informatique heeft dezelfde garantie bij een fabrikant als onze klanten. Het is dus voor Informatique onmogelijk om deze notebooks naar onze leverancier terug te sturen onder garantie. Wat doet Informatique dan met deze notebooks? Deze notebooks kunnen tegen een sterk gereduceerde prijs aangeschaft worden. Op onze website kunt u een lijst opvragen met de notebooks die defecte (sub)pixels in het beeldscherm hebben. De overige garantievoorwaarden op betreffend notebook blijft uiteraard gewoon van kracht.

Wat zijn pixels?
Het TFT scherm van uw notebook is opgebouwd uit beeldpunten: Pixels. Elke pixel bestaat weer uit een rode, een blauwe en een groene subpixel. Doordat een of meerdere subpixels oplichten krijgt het beeldpunt een bepaalde kleur. Als alle subpixels tegelijk branden ziet u dat het beeldpunt wit is, als alle subpixels gedoofd zijn is de kleur van het beeldpunt zwart.

Wat zijn "defecte pixels"?
Het beeldscherm van uw notebook bestaat uit ongeveer 1 miljoen pixels (afhankelijk van de resolutie van uw beeldscherm) Bij een dergelijk groot aantal pixels is er een kans dat een nieuw beeldscherm een of meerdere defecte pixels bevat. Een (sub) pixel kan op twee manieren niet goed zijn: constant oplichtend (dit noemt met "bright") of constant gedoofd ("dood").

Bright pixels zijn zichtbaar als een wit puntje op een achtergrond van een andere kleur dan wit, bright subpixels zijn zichtbaar op alle achtergrondkleuren behalve wit en op de kleur van de subpixel zelf.
Een voorbeeld: een groene bright pixel is zichtbaar als een klein groen puntje op een zwarte achtergrond, op een witte achtergrond is deze pixel niet zichtbaar.

Dode pixels zijn zichtbaar op alle achtergrondkleuren behalve zwart, dode subpixels zijn alleen zichtbaar op een witte achtergrond en als de achtergrondkleur van de subpixel. Een voorbeeld: een dode pixel is zichtbaar op een witte achtergrond als een zwart puntje, op een zwarte achtergrond is de pixel onzichtbaar.

Welke "standaard" garantie wordt op het beeldscherm van uw notebook gegeven?
Voor het TFT beeldscherm van uw notebook is een ISO norm opgesteld (ISO 13406-2). Deze norm verdeelt de verkrijgbare beeldschermen in 4 klassen. De beeldschermen die de leveranciers van Informatique in haar notebooks gebruiken zijn klasse 2 beeldschermen. Volgens de ISO normen in deze klasse mogen er in deze beeldschermen niet meer dan 2 defecte pixels of 5 defecte subpixels per een miljoen pixels voorkomen. Als er meer defecte pixels in het beeldscherm aanwezig zijn dan de norm toelaat, dan ruilt Informatique uw notebook binnen de garantievoorwaarden om voor een ander model. Bij een lager aantal defecte pixels dan de norm valt dit niet onder de "normale" fabrieksgarantie.