Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

NEC introduceert LightScribe alternatief

NEC brengt optische schrijvers op de markt, waarmee labels op beschrijfbare dvd's zijn te branden. Met deze techniek, LabelFlash, probeert de Japanse fabrikant zijn grote concurrent HP (en diens LightScribe technologie) de loef af te steken. De basis van het LabelFlash-systeem wordt gevormd door Disc T@2, een labelsysteem dat Yamaha in 2002 ontwikkelde.

Het grote voordeel van LightScribe en LabelFlash is dat tijdens het branden van een schijfje direct met de laser op een niet-destructieve manier een etiket kan worden aangebracht. Een minpunt is dat het branden (maximaal) twintig minuten langer duurt, en speciale schijfjes nodig zijn.

De makers van LabelFlash claimen het beter te doen. Tegenover de beperkte grijstinten van LightScribe plaatsen zij 256-blauwtinten. Het NEC-systeem is bovendien sneller: het schrijfproces duurt maximaal vijf minuten, zegt de fabrikant. Het is overigens ook mogelijk om de beschrijfbare zijde te labellen, maar dit gaat ten koste van de opslagruimte voor data. Ook bij LabelFlash zijn speciale, duurdere media nodig.

De LightScribe-ingenieurs hebben inmiddels tijdens de IFA-beurs, afgelopen september in Berlijn, een update voor hun oplossing gepresenteerd. Zo is het nu mogelijk blauw-, rood-, oranje-, geel- en groentinten te gebruiken.

Bron: ZDNet.nl

LabelFlash DVD brander
NEC ND-3551 DL 16x DVDRW Zwart, LabelFlash

LabelFlash DVD-R Media
Fuji DVD-R 4.7Gb, 16x, LabelFlash, 5Pack, JewelCase