Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Microsoft maakt Windows Vista versies bekend

Microsoft heeft haar versies bekendgemaakt van het Windows Vista besturingssysteem. Windows Vista komt later dit jaar op de markt. Het Windows Vista portfolio bestaat uit zes versies: twee voor organisaties, drie voor consumenten en een voor opkomende markten.

1. Windows Vista Business
2. Windows Vista Enterprise
3. Windows Vista Home Basic
4. Windows Vista Home Premium
5. Windows Vista Ultimate
6. Windows Vista Starter

Windows Vista Business
Windows Vista Business is het besturingssysteem dat ontworpen is om te voorzien in de behoeften van organisaties van iedere omvang. Enkele van de specifieke mogelijkheden van Windows Vista Business zijn:
-Een nieuwe gebruikersinterface, Windows Vista Aero.
-Dankzij navigatieverbeteringen moet Windows Vista Business het eenvoudiger maken grote hoeveelheden essentiele bedrijfsdocumenten te beheren. Dit door overal in het besturingssysteem zoekmogelijkheden te bieden en nieuwe manieren om documenten te organiseren.
-Windows Tablet PC-technologie biedt ingebouwde handschriftherkenning en maakt interactie met de PC mogelijk met behulp van een digitale pen of een vingertop, in plaats van via een toetsenbord.

Windows Vista Enterprice
Deze versie is ontworpen om beter te voorzien in de behoeften van grote, wereldwijd opererende bedrijven en bedrijven met zeer complexe IT-infrastructuren. In aanvulling op alle mogelijkheden van Windows Vista Business, biedt Windows Vista Enterprise additionele mogelijkheden voor databescherming, met behulp van op hardware gebaseerde versleutelingstechnologie. Deze versie omvat ook ingebouwde tools om de applicatiecompatibiliteit te verbeteren en stelt organisaties ook in staat om te standaardiseren op een wereldwijde image voor implementatie, inclusief alle talen voor de Windows-gebruikersinterface. Windows Vista Enterprise zal alleen beschikbaar zijn voor klanten met PC's die gedekt zijn door Microsoft Software Assurance licentie of een Microsoft Enterprise Agreement. Enkele van de specifieke voorzieningen van Windows Vista Enterprise zijn:
-BitLocker Drive Encryption helpt voorkomen dat gevoelige gegevens en intellectueel eigendom in verkeerde handen valt als een computer verloren of gestolen wordt.
-Virtual PC Express is een van de ingebouwde tools om de applicatiecompatibiliteit te verbeteren met voorgaande versies van het Microsoft besturingssysteem. Virtual PC Express maakt het mogelijk om een oude applicatie onveranderd op een eerdere versie van Windows te draaien in een virtuele omgeving bovenop Windows Vista Enterprise.
-Een subsysteem voor op UNIX-gebaseerde applicaties stelt gebruikers in staat om onveranderde UNIX-applicaties te draaien op een PC onder Windows Vista Enterprise.

Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Basic is de basiskeuze voor computergebruik thuis. Voor consumenten die de PC alleen willen gebruiken om te surfen op Internet, via e-mail corresponderen met vrienden en familie of eenvoudige documenten maken en bewerken. Windows Vista Home Basic moet een veiliger, betrouwbaarder en productievere PC-omgeving bieden. Deze versie biedt nieuwe tools en technologieen - zoals de nieuwe Search Explorer, Sidebar en Parental Controls - om de PC veiliger en het werken met de PC plezieriger te maken.

Windows Vista Home Premium
Windows Vista Home Premium moet consumenten helpen om de functionaliteit van hun mobiele of desktop PC optimaal te benutten terwijl zij kunnen genieten van nieuwe en aantrekkelijke vormen van digitaal entertainment. Windows Vista Home Premium bevat alle onderdelen van Windows Vista Home Basic plus de volgende mogelijkheden en verbeteringen:
-De nieuwe gebruikersinterface Windows Vista Aero is ook beschikbaar in deze versie van Windows Vista.
-Windows Vista Home Premium integreert overal binnen het besturingssysteem zoekmogelijkheden om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk grote hoeveelheden documenten, afbeeldingen, films, video's en muziek te organiseren en terug te vinden.
-Windows Vista Home Premium bevat alle Media Center-mogelijkheden om de PC te veranderen in een alles-in-een home entertainment center. Er is tevens de mogelijkheid om Windows Vista Home Premium te koppelen aan de Xbox 360 en de Media Center-beleving uit te breiden naar meerdere kamers in het huis.
-Windows Tablet PC-technologie die interactie mogelijk maakt op de PC met behulp van een digitale pen op vingertop, in plaats van een toetsenbord, is eveneens in deze editie van Windows Vista beschikbaar.

Windows Vista Ultimate
Windows Vista Ultimate is de meest complete versie van Windows Vista, waar alles in zit. Het is het eerste besturingssysteem dat alle consumentgerichte mogelijkheden, alle mobiele mogelijkheden en alle zakelijk georienteerde mogelijkheden van Windows Vista biedt.

Alle nieuwe versies zijn beschikbaar voor 32-bit en 64-bit systemen, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. Windows Vista Home Basic, Home Premium, Ultimate en Business zullen beschikbaar zijn als pakket in de winkel en op nieuwe PC's. Windows Vista Enterprise zal alleen aan zakelijke klanten worden aangeboden die deelnemen aan Microsofts Software Assurance-programma.

Windows Vista Starter
Microsoft zal ook Windows Vista Starter Edition gaan aanbieden in opkomende markten. Windows Vista Starter Edition is ontwikkeld om gezinnen en beginnende PC-gebruikers in deze markt toegang te geven tot de sociale en economische voordelen van PC's en Internet. Deze versie is een 32-bit besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor goedkope computers. Het biedt PC-gebruikers toegang tot populaire activiteiten en taken en vormt een betaalbaar startpunt voor de Windows Vista-producten.


Windows VistaAlle versie van Windows Vista worden in de tweede helft van 2006 op de markt verwacht.