Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Nieuwe draadloze netwerkproducten van Linksys

Linksys, een divisie van Cisco Systems, en erkend wereldwijd marktleider op het gebied van VoIP, draadloze netwerkapparatuur voor de consumentenmarkt, kleine bedrijven en bedrijven aan huis, onthult vandaag haar Wireless-N Gateway (WAG300N), Wireless-N Broadband Router (WRT300N) en Wireless-N Notebook Adapter (WPC300N), de eerste producten in een reeks van Wireless-N-producten van Linksys die op basis van de 802.11n-draft-specificaties zijn ontwikkeld.

Met maar liefst vier keer het bereik en 12 keer het doorvoervermogen van Wireless-G* maken de WAG300N, WRT300N en WPC300N het mogelijk om via een draadloos netwerk tegelijkertijd te internetten, gebruik te maken van meerdere streams van high definition-video, naar digitale muziekcollecties te luisteren en telefoongesprekken via internet te voeren.

"De opkomst van high definition-video en het toenemende gebruik van Voice over IP, online gaming en andere consumententoepassingen vereisen een veel grotere bandbreedte dan 802.11g kan bieden", aldus Mike Wolf, analist bij ABI Research. "Met deze op de IEEE 802.11n-draft-specificatie gebaseerde producten stelt Linksys gebruikers in staat om hun thuisnetwerk te transformeren in een mediadistributieplatform en toegang te krijgen tot hoogwaardige content op verschillende locaties binnen hun huis via een draadloos netwerk".


"Op korte termijn zal een aanzienlijk aantal producten voor zowel zakelijke als thuisgebruikers afhankelijk zijn van compatibiliteit met Wireless-N om volledig tot hun recht te komen", aldus Malachy Moynihan, vice-president en directeur Home Networking bij Linksys. "Vanwege het belang van deze technologie hebben we de unieke stap genomen om met verschillende andere leveranciers uitgebreide tests uit te voeren om te garanderen dat zoveel mogelijk van hun producten op piekniveau kunnen presteren tijdens interactie met onze 802.11n-producten".

Naar verwachting wordt 802.11n de nieuwe standaard voor draadloze netwerken. De 802.11n-draft-specificatie bevat een aantal verplichte functies die de algehele gebruikerservaring verbeteren. Het gaat onder meer om verbeteringen van de snelheid en het bereik van draadloze netwerken en ondersteuning van mixed mode operation en terugwaartse compatibiliteit.

Optimale vrijheid dankzij verbeteringen van snelheid en bereik
De aanzienlijke verbeteringen op het gebied van snelheid en bereik worden in eerste instantie mogelijk gemaakt door het gebruik van MIMO (Multiple Input, Multiple Output)-technologie, die door Linksys ook is toegepast in drie generaties van haar bekroonde SRX-serie.

Net als de SRX-producten, maken de Linksys Wireless-N-producten gebruik van meerdere radio's om twee gegevensstromen tegelijk over te dragen via meerdere kanalen, hetgeen bijdraagt aan een optimale netwerkprestatie. Door het gebruik van meerdere ruimtelijke stromen kan elk 20 MHz-kanaal meerdere datastromen aan, waarmee de capaciteit sterk wordt verbeterd.

Dankzij de 802.11n-draft-specificatie kunnen de Linksys Wireless-N-producten daarnaast via twee verschillende kanalen tegelijk uitzenden. Hiermee ontstaat op een effectieve manier een 40MHz-kanaal, wat een verdubbeling inhoudt van de capaciteit voor applicaties zoals high definition-video, audiostreaming, online gaming en Voice over IP.

Mixed mode en terugwaartse compatibiliteit
Twee essentiÙle eisen van de 802.11n-draft-specificatie zijn de aanwezigheid van mixed mode-functionaliteit en terugwaartse compatibiliteit met 802.11g en 802.11b. In tegenstelling tot eerdere netwerktechnologieen, vereist mixed mode dat 802.11n-netwerken optimale snelheden blijven bieden wanneer ze worden gebruikt in combinatie met oudere producten. De terugwaartse compatibiliteit garandeert een optimale prestatie van bestaande, op eerdere standaarden gebaseerde draadloze producten binnen de omgeving in kwestie.

Beveiliging
Net zoals alle huidige Linksys-routers zijn de WAG300N- en WRT300N-routers in staat om draadloze gegevensstromen te versleutelen op basis van krachtige WPA (Wi-Fi Protected Access)-encryptie ter bescherming van de data en privacy. De routers kunnen als DHCP-netwerkserver fungeren, ondersteunen VPN-doorvoer en zijn uitgerust met een robuuste SPI (Stateful Packet Inspection)-firewall die bescherming biedt tegen indringers en de meest voorkomende internetaanvallen. Dankzij de Linksys webgebaseerde configuratietool zijn deze beveiligingsopties uiterst eenvoudig in te schakelen.

Over Linksys
Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is de erkend leider op het gebied van spraak, draadloze en netwerkapparatuur voor consumenten, kleine bedrijven, bedrijven aan huis en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft naar eenvoudig en betaalbaar gebruik van netwerken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met verscheidene apparaten en applicaties. Linksys biedt productondersteuning aan haar klanten. Meer linksys producten vind je hier.

* Reference to speed and performance are based on standards and specifications. Actual performance may vary based on environmental considerations and network configurations.