Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Seagate: volgend jaar 2TB en zakelijke SSD's

Seagate komt volgend jaar met harde schijven met een capaciteit van 2TB. Tevens is het bedrijf van plan om volgend jaar hun eerste ssd's te introduceren, maar voorlopig zullen deze alleen voor het bedrijfsleven ontwikkeld worden.

De eerste Seagate ssd's zullen voor het bedrijfsleven ontwikkeld worden omdat de prijs van dergelijke schijven voor consumenten de komende jaren te hoog blijft, aldus Seagate ceo Bill Watkins in een interview met Infoworld. Het bedrijf wil pas beginnen met ssd-schijven voor de consumentenmarkt wanneer de prijs per gigabyte onder de tien dollarcent komt te liggen. Momenteel moet er ongeveer 460 dollar voor een 128GB ssd neergeteld worden, oftewel 3,50 dollar per gigabyte.

Naast de ssd's komt Seagate volgend jaar met de eerste harde schijven met een capaciteit van 2TB. Dat is tweemaal zoveel als er in de huidige topmodellen te vinden is. De eerste schijven met een capaciteit van 1TB werden halverwege 2007 geintroduceerd. Wanneer de 2TB-modellen het daglicht precies zullen zien, en met welk prijskaartje, is nog niet bekend.

Bron: Tweakers.net