Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

1 miljard pc's in gebruik wereldwijd!

Het aantal computers dat wereldwijd in gebruik is, is de grens van ÚÚn miljard gepasseerd. Verwacht wordt dat het aantal computers de komende jaren verder zal groeien en dat de mijlpaal van twee miljard computers al in 2014 zal zijn geslecht.

De cijfers over het aantal pc's en de verwachte verdubbeling binnen zes jaar komen bij marktonderzoeksbureau Gartner vandaan. De groei zal naar verwachting voornamelijk op conto van de ontwikkelingslanden komen, aldus Information Week. Momenteel is de ontwikkelde wereld goed voor 58 procent van de computers die in gebruik zijn, maar het is de verwachting dat slechts 30 procent van de tweede miljard computers daar terecht zal komen.

Het grote aantal computers in gebruik heeft echter ook een keerzijde, zo stelt Gartner. De firma verwacht dat dit jaar 180 miljoen computers vervangen zullen worden, waarvan er 35 miljoen direct op de vuilnisbelt terechtkomen - zonder dat de schadelijke materialen verwijderd zijn. Volgens Gartner wordt het milieuprobleem de komende jaren, vooral in de opkomende markten, alleen maar groter.

bron: tweakers.net