Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Microsoft ondersteunt Windows XP tot 2014


Microsoft heeft eerder deze week te kennen gegeven dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, technische ondersteuning voor Windows XP zal voortduren tot 2014.


De verkopen van Windows Vista groeien inmiddels gestaagd. Desalniettemin is er een grote groep gebruikers welke tevreden is met Windows XP. Tevens blijkt dat de implementatie van Windows Vista op de zakelijke markt minder snel verloopt. Upgraden naar Vista wordt binnen de zakelijke markt vaak uitgesteld omdat een betrouwbaar en compatibel besturingssysteem zakelijke afnemers nog belangrijker is dan voor consumenten. Een wisseling van besturingssysteem brengt risico’s met zich mee welke ongewenste consequenties kan hebben voor een onderneming.


Een andere verklaring waarom Microsoft met deze toezegging terugkomt op eerdere beslissingen ligt mogelijk in de introductie van geheel nieuwe markten en marktsegmenten. Microsoft lijkt zich te beseffen dat het verouderde en relatief lichte besturingssysteem zich uitstekend leent voor nieuwe doeleinden zoals bijvoorbeeld ultra mobiele notebooks.  Dit soort notebooks hebben door hun geringe omvang vaak beperkte capaciteiten tot hun beschikking waardoor een zwaarder besturingssysteem als Vista niet de meeste geschikte kandidaat is.


Ook notebooks welke speciaal gemaakt worden voor ontwikkelingslanden hebben met dergelijke beperkingen te maken. Echter, Microsoft heeft met lede ogen aan moeten zien dat veel notebooks momenteel geïntroduceerd worden met een variant van LINUX. Om de ontwikkelingskosten van de notebooks zo laag mogelijk te houden is dat een begrijpelijke keuze. Het is mogelijk dat Microsoft het oudere Windows XP gaat inzetten om die ontwikkeling tegen te gaan. Zodoende wordt een oud besturingssysteem ingezet op nieuwe markten waardoor Microsoft zijn marktpositie ook in ontwikkelingslanden zeker stelt.


Microsoft Windows XP

Microsoft Windows XP

Bron: http://www.microsoft.com


Bron: http://www.informationweek.com