Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Western Digital komt met 4TB externe harde schijf


Western Digital heeft een nieuwe NAS gebouwd met in totaal niet minder dan 4 TB aan opslagruimte, bestaande uit vier 1 TB schijven. De nieuwe NAS is gedoopt tot ShareSpace en is relatief compact met afmetingen van ongeveer 20x20x16 cm en een gewicht van 4,9 kilogram. De vier schijven in de behuizing zijn makkelijk verwisselbaar en het apparaat ondersteunt naast de bekende raid levels 0 en 1 ook raid5. Daarmee blijft er effectief nog 3TB aan opslagruimte over en is de data beschermd tegen de uitval van ┌┌n harde schijf.

De NAS wordt op het thuisnetwerk aangesloten via een snelle Gigabit LAN aansluiting en met in totaal drie USB poorten kan er extra opslagruimte aan het netwerk worden toegevoegd. Ook kan de gebruiker met een druk op de knop de data van een USB apparaat naar de NAS toe te kopieren voor een veilige backup.

Een extra functie van de NAS die veel weg heeft van Windows Home Server is de mogelijkheid om een complete PC backup te maken via het netwerk. Daarvoor levert Western Digital eigen software mee die op maximaal drie PC's kan worden ge┤nstalleerd. Verder heeft de ShareSpace nog een aantal handige functies zoals Microsoft Active Directory ondersteuning, ingebouwde FTP-server, downloadmanager en Mionet software voor externe toegang tot de NAS. Ook kan het apparaat bij problemen een e-mail versturen naar een bepaald adres.

De schijven in de NAS zijn van de WD Greenpower serie en kunnen het toerental terugbrengen wanneer de NAS niet intensief gebruikt worden, zodat er weer de nodige watts bespaard worden. Wie wel graag de features van de nieuwe SharePoints NAS wil hebben maar geen behoefte heeft aan zoveel storage kan ook kiezen voor een 2TB model.

Western Digital ShareSpace 4TB, GLAN nu voor € 967,-

bron: hardware.info