Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Informatique op NOS journaal

Naar aanleiding van het nieuwe besturingssysteem van Google 'Google Chrome OS' produceerde de NOS een nieuwsitem met als opnamelokatie .. ons moderne winkel filliaal in Berkel en Rodenrijs!


Bekijk hieronder het nieuwsitem van de NOS
Nieuws artikel van de NOS:

Internetbedrijf Google werkt aan een eigen besturingssysteem. Het systeem, dat voortvloeit uit de internetbrowser Chrome, moet in de tweede helft van 2010 op de markt komen.
Op het bedrijfsweblog van Google kondigde het bedrijf aan het besturingssysteem Google Chrome OS in ontwikkeling te hebben. Google Chrome OS wordt gebaseerd op Linux en is open source; iedereen kan de code bekijken en er aan sleutelen.
De aankondiging wordt in de computerbranche gezien als een directe aanval op Microsoft. Dat bedrijf heeft met het besturingssysteem Windows momenteel het grootste gedeelte van de markt in handen.

Netbooks
Een computer die Google Chrome OS draait moet binnen enkele seconden kunnen opstarten en op internet zijn, zegt Google. Het bedrijf belooft dat consumenten zich bij Google Chrome OS geen zorgen hoeven te maken over beveiligingsupdates en virussen. Het besturingssysteem van Google is eerste instantie alleen bedoeld voor kleine laptops, zogenaamde netbooks. Het systeem draait echter ook op desktopsystemen. Het bedrijf is in gesprek met een aantal computerfabrikanten om het nieuwe besturingssysteem standaard op nieuwe netbooks te installeren.

Android
Het internetbedrijf heeft al eerder ervaring opgedaan met het maken van een besturingssysteem. Voor mobiele telefoons heeft het bedrijf Android ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van de website van de NOS: bron.