Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Netgear WNDR3700 Dual-band router opnieuw door Computer!Totaal als beste getest

De WNDR3700 is geen onbekende router, sterker nog: hij heeft in oktober 2010 de routertest van topmodellen gewonnen. Inmiddels is de prijs gezakt en past hij in de testcategorie "routers onder de 100 euro". Ook in deze test komt hij als beste uit de bus.

Netgear heeft deze router uitgerust met een revolutionaire antennetechnologie. In plaats van de bekende zwarte sprietjes is de behuizing gemaakt van een speciaal materiaal dat het radiosignaal op een bijzonere manier overbrengt op de ingebouwde antennes. Hierdoor is de router niet voorzien van antennes aan de buitenzijde, maar juist aan de binnenzijde.

De configuratiemogelijkheden zijn erg uitgebreid. Het is bijvoorbeeld mogelijk om beide frequenties onafhankelijk van elkaar te configureren. Via een aparte naam voor de 5GHz-band is het mogelijk om een soort tweede draadloze router te maken die speciaal bestemd is voor de draadloze stations die deze frequentie ondersteunen. Als er veel draadloze netwerken in de buurt zijn kunt u zo de interferentie van het radiosignaal voorkomen.

Daarnaast kunt u via de ingebouwde DLNA-server uw muziek en films vanaf een NAS of externe harddisk direct op uw TV afspelen. De firmware van de router is zo ingesteld, dat de router automatisch op zoek gaat naar het muziek- en filmaanbod op de NAS of externe harddisk. Bijkomend voordeel is dat de router automatisch op zoek gaat naar de nieuwste firmware, welke u vervolgens eenvoudig kunt downloaden en installeren.

Tot slot nog een mooie aanvulling. U kunt een "guest network" instellen. Dit houdt in dat u een tweede draadloze netwerk kunt instellen, met een apart wachtwoord. Op deze manier kunt u uw visite toegang geven tot uw draadloze netwerk, zonder dat zij bij uw waardevolle data kunnen.

Bekijk hier de WNDR3700.