Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Windows 8 ligt eind oktober in Nederlandse schappen


door Joost Schellevis, maandag 9 juli 2012 16:15, Bron: Tweakers.net

Windows 8 ligt eind oktober in de Nederlandse winkelschappen. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens een conferentie in Toronto. Begin augustus is de release to manufacturing; dan krijgen fabrikanten al de beschikking over de software.

Corporate vice president Tami Reller van Microsoft maakte dat bekend tijdens Microsofts Worldwide Partner Conference in Toronto, waar Tweakers.net aanwezig is. De precieze datum werd niet bekendgemaakt, maar duidelijk is wel dat het gaat om de laatste week van oktober. Vanaf dan ligt ook hardware met Windows 8 in de winkel. Reller gaf niet aan of Windows 8 bij de release meteen wereldwijd verkrijgbaar is. De software is bij de launch in 109 talen verkrijgbaar; het ligt voor de hand dat ook het Nederlands daartussen zit.

Fabrikanten krijgen begin augustus de mogelijkheid om de software te testen en gereed te maken voor de introductie; een proces dat bekendstaat als release to manufacturing. Dat betekent tevens dat Windows 8 dan helemaal af is. Reller maakte geen prijzen voor Windows 8 bekend. Eerder maakte Microsoft bekend dat een upgrade naar Windows 8 Pro gebruikers van Windows 7, Vista en XP 40 dollar gaat kosten.

Tijdens dezelfde conferentie maakte Microsoft-voorman Steve Ballmer bekend dat er inmiddels 630 miljoen Windows 7-licenties zijn verkocht. Ruim een miljard apparaten draaien het Windows-besturingssysteem, aldus Ballmer, die belooft dat 2012 een van de spannendste jaren voor Microsoft gaat worden.