Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Back2School

Back2School 2015

Het is nu nog vakantie, maar het nieuwe schooljaar staat alweer om de hoek! En dat betekent dat je weer nieuwe spullen uit moet of mag uitzoeken, om het nieuwe schooljaar goed te beginnen. Elke soort school en elke opleiding heeft haar eigen benodigdheden. Wij zullen proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen met het kiezen van de beste en meest benodigde Back to School-spullen.

PC's

Wanneer je vooral thuis aan je opdrachten moet werken, is een PC vaak de meest kosten-efficiënte oplossing. Voor relatief weinig geld kun je al een PC met zeer goede specificaties aanschaffen. Bezoek bijvoorbeeld eens de pagina met Eigen merk PC's van Informatique. Vanaf €429 kun je al in het bezit zijn van een inHome Start. Deze computer is geschikt voor alle basis benodigdheden van een PC; internetten, je mail checken en verslagen schrijven kan de inHome Start moeiteloos aan.

Maar ook mensen die graag een krachtigere computer aan willen schaffen, kunnen bij Informatique terecht voor een eigen merk PC. Zo beschikt de inHome Elite over een extreem snelle Intel I7-processor en een SSD van 120 GB. Niet voor niets heeft de inHome Elite een 5 sterren-review gekregen van het computerblad Computer Idee!
Back2School PC's
Let bij je keuze voor een PC vooral op de specificaties. Een snelle processor zorgt er voor dat de computer al je commando's snel kan verwerken. Een groter werkgeheugen maakt dat je zonder problemen meerdere programma's tegelijk kunt gebruiken. En wanneer je veel spellen speelt of films kijkt, is het aan te raden een PC met een degelijke videokaart aan te schaffen.

Het is in veel gevallen verstandig om een PC aan te schaffen met een ingebouwde SSD. Een SSD vervangt de traditionele harde schijf, maar werkt op een andere, efficiëntere manier. Hierdoor duurt het niet enkele minuten, maar slechts enkele seconden voordat het apparaat is opgestart!

Gaming PC's

Ook de mensen die na hun huiswerk graag gaan gamen, kunnen bij Informatique terecht voor goede eigen merk PC's. Deze lijn wordt de inGamer genoemd. De focus bij deze computers ligt op een krachtige videokaart en een snelle processor. Op die manier zul jij je tegenstanders altijd een stapje voor zijn doordat jouw computer sneller reageert dan die van je tegenstander - dit maakt in de meeste shooters het verschil tussen winnen of verliezen. Hierdoor zijn de inGamer PC's de perfecte oplossing voor mensen die school en vermaak willen combineren.
Uiteraard kun je ook voor Monitoren en bijbehorende Beugels bij Informatique terecht. Een echte gamer moet ook zeker een goede gaming monitor uitzoeken. Immers: je bent zo snel als je zwakste schakel. Dat geldt ook voor de Toetsenborden en muizen. Voor zowel de gemiddelde gebruikers, als voor gamers, hebben wij een groot assortiment toetsenborden en computermuizen, in diverse prijsklassen.

Laptops

Voor wie graag snel werkt, maar liever de vrijheid heeft om te wisselen tussen zijn of haar werkplek, is een Laptop een perfecte uitkomst. Neem hem mee naar college; de studieruimte; je slaapkamer of juist de keuken - een laptop kun je overal direct gebruiken. Bij Informatique kun je terecht voor meer dan 400 soorten laptops! Hierdoor bestaat er voor iedereen een perfecte laptop, die zowel binnen de eisen als binnen het maximale budget valt. Een laptop is tegenwoordig voor bijna iedere leerling onmisbaar geworden. Let ook bij het uitkiezen van een laptop op dezelfde soort specificaties als bij een PC.
Back2School Laptops en Tablets

Zowel PC's als laptops dienen te worden uitgerust met een prettig in de hand liggende Muis. Wij beschikken over talloze soorten muizen: draadloze muizen; gaming muizen en trackballs. Uiteraard kunnen wij ook de muismat leveren.

Vergeet je laptop niet te beschermen met een mooie Notebook tas of een notebook sleeve. Zo voorkom je krassen en deuken wanneer je je laptop per ongeluk laat vallen.

Tablets

Tablets zijn al jaren bezig aan een opmars. Een tablet zit qua grootte en snelheid tussen de smartphone en laptop in, waardoor het een ideaal apparaat kan zijn om snel je mail te checken of even snel de college slides op te zoeken. Omdat een tablet ook nog erg licht, is het een ideaal apparaat om overal mee naar toe te nemen. Vergeet ook je tablet niet te beschermen .

Software

Ook alle benodigde Software om veilig en snel op school te kunnen werken is bij Informatique verkrijgbaar. Beveilig je laptop of PC met Anti-virus software. Daarmee voorkom je dat je een virus of malware binnenhaalt, wanneer een klasgenoot je per ongeluk een besmet bestand doorstuurt. Wij raden de anti-virus software van Kaspersky aan. Niet voor niets komt Kaspersky in vrijwel alle onafhankelijke tests steevast als beste uit de test.
Back2School Software

De software van Microsoft Office is ook zeker onmisbaar voor elke student of scholier. E-mails sturen; werkstukken, scripties of profielwerkstukken schrijven; presentaties voorbereiden; data verwerken en het aanmaken van de benodigde visuele onderstuening - het kan allemaal met Office 365. Bovendien sla je alles direct op in de cloud, waardoor je ook op andere PC's met een internetverbinding eenvoudig en snel je bestanden op kan halen. Dit is ook ideaal voor groepsopdrachten!Printers en Scanners
Back2School Printers en Randapparatuur
Voor het kunnen uitprinten van verslagen, werkstukken en scripties mag een Printer natuurlijk niet ontbreken. Bedenk bij de aanschaf van een printer goed wat je er allemaal mee wilt kunnen. Wil je zo mooi mogelijke kleuren kunnen printen? Of is alleen in zwart-wit kunnen printen genoeg? Wil je met de printer ook kunnen scannen? Of zelfs een losse scanner? En wil je alleen in A4 kunnen printen, of ook op andere formaten? De antwoorden hierop vertellen je welke printer voor jou het meest geschikt is.

Ook Toebehoren zoals cartridges en papier zijn bij Informatique direct uit voorraad leverbaar.


Opslag van bestanden

EŚn van de meest handige benodigdheden tijdens je school- en studietijd is een USB-stick. Hierdoor heb je in een handzaam en licht formaat altijd al je bestanden op zak. Deze zul je in tal van situaties nodig kunnen hebben: het snel kopiŁren van een bestand; wanneer je op een andere locatie iets wilt printen of inbinden; indien je je profielwerkstuk snel aan je leraar moet kunnen overhandigen; of als back-up voor jezelf.

Wanneer je meer opslagruimte nodig hebt maar toch de functionaliteiten van een USB-stick zoekt, kan een Externe harde schijf de oplossing bieden. Wij kunnen externe harde schijven met een opslagcapaciteit tot wel 8TB leveren.

Powerbanks, adapters en kabels
Opslag
Voor scholieren en studenten zijn Powerbanks tegenwoordig onmisbaar. Omdat smartphones steeds vaker worden gebruikt, kunnen de batterijen ook eerder leeg geraken. Wanneer je er voor zorgt dat je altijd een opgelade powerbank in je tas of broekzak hebt zitten, kom je nooit meer zonder stroom te zitten. Zo kun je altijd toch nog je rooster checken of naar je klasgenoten bellen.

Informatique beschikt tevens over een uitgebreid assortiment adapters en kabels; in alle soorten en maten.Middelbare school

Wellicht ga je dit jaar naar de brugklas, of juist naar je eindexamenjaar - elk schooljaar vergt andere eisen van de leerlingen. Maar voor iedere middelbare scholier geldt dat een degelijke USB-stick, laptop of PC plus randapparatuur en bescherming en een printer benodigd zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je juist nog meer informatie? Dan kun je altijd langs komen in één van onze winkels, of bellen naar onze klantenservice: 010-5191666.

Hogeschool en Universiteit

Aan studenten worden andere eisen gesteld dan aan scholieren. Zo wordt er van je verwacht dat je veel zelfstandiger te werk kunt gaan. Met een laptop kun je direct tijdens je colleges aantekeningen maken en uitwerken, of snel achtergrondinformatie opzoeken over wat de docent zojuist zei. Bovendien werk je vaak samen met studenten die uit andere delen van het land komen, waardoor groepsopdrachten vaak op een centrale plek gemaakt dienen te worden: de hogeschool of universiteit zelf. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit gezamenlijk in een studieruimte te doen, maar om direct en gemakkelijk te kunnen overleggen, zijn kleinere lokalen, kantines of de mensa vaak een veel strategischere plek om in samen te werken. Laptops bieden in zulke gevallen uitkomst.

Om geconcentreerd en zonder afleiding zelfstandig aan het werk te kunnen gaan, zijn koptelefoons een must. Tevens kunnen Koptelefoons of oortjes er voor zorgen dat je ongestoord in het openbaar vervoer al aan het werk kunt gaan.

Grafische vormgeving

Volg jij een grafische opleiding, of ben je geÏnteresseerd in grafische vormgeving? Dan ben je bij Informatique aan het juiste adres! Sinds kort bieden wij drie Informatique Proformaxx stations. Deze PC's zijn speciaal ontworpen voor grafisch vormgevers, architecten, DTP'ers, studenten aan een Technische Universiteit, of vergelijkbare opleidingen en beroepen. De focus bij deze PC's ligt op speciaal voor deze toepassingen ontworpen videokaarten. Heb je specifieke eisen? Dit is geen enkel probleem. Neem contact op met onze afdeling verkoop voor het precies naar uw wensen laten samenstellen van uw PC.
Grafische Vormgeving
Voor het iets lichtere werk kunnen All-In-one PC's een uitkomst bieden. Op zeer stijlvolle wijze worden de beste onderdelen van een laptop en een tablet gecombineerd. De iMac's van Apple zijn waarschijnlijk de meest bekende en meest populaire All-In-One's, maar ook onder de A-merken Acer, Asus, HP, LG en MSI bieden prachtige All-In-One computers. Ook Informatique heeft haar eigen lijn AIO's: de inTouch.

Na het grote succes van de Wacom Experience Centers in Duitsland, wordt deze zomer ook het eerste Wacom Experience Center van Nederland geopend! Deze zal worden geplaatst in een prominente hoek van de Informatique winkel in Berkel en Rodenrijs. Wacom is al jaren de Europees marktleider op het gebied van tekentablets, stylussen en tekenschermen. Het Wacom Experience Center wordt dé plaats voor vormgevers, ontwerpers en architecten om de apparatuur van Wacom te zien, te voelen, te testen en te vergelijken.

Ook Adobe Photoshop is bij Informatique te bestellen. Hiermee kun je al je foto's en afbeeldingen perfectioneren, of zelfs totaal vervormen. Niet alleen grafisch vormgevers en studenten van design-gerelateerde opleidingen kunnen deze software, maar ook scholieren en studenten die hun werkstukken of scripties n¾g mooier willen maken, kunnen zeer veel baat hebben bij Photoshop.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij met dit artikel je keuzes aangaande het kiezen van spullen voor het nieuwe schooljaar kunnen vergemakkelijken. Voor meer informatie kun je ons op diverse manieren bereiken: kom langs in één van onze winkels (Berkel en Rodenrijs: Braillestraat 20, of Steenbergen: Drukkerij 3); bel naar onze klantenservice (010-5191666), of stel je vraag direct via Facebook of Twitter. Voor nu willen we je nog een fijne vakantie wensen, en alvast heel veel geluk in het nieuwe schooljaar!