Inloggen Registreren   0 producten € 0,00

Nieuwsbericht

Gezonder achter je PC

Wereldgezondheidsdag

"Zitten is het nieuwe roken", die uitspraak heb je vast al eens eerder gehoord. De workaholics die dagelijk op kantoor zitten, krijgen veel te maken met dit onderwerp, maar ook de gamers die dagelijks meerdere uren achter hun bureau doorbrengen. Veel werkzaamheden moeten de laatste tijd nu eenmaal op de computer uitgewerkt worden, waardoor er niet veel valt te veranderen aan het feit dat we veel achter ons bureau moeten zitten. Dus hoe zorg je ervoor dat je gezond(er) achter je computer kunt werken? Speciaal voor Wereldgezondheidsdag (en alle dagen daarna) hebben we voor jou een aantal tips op een rijtje gezet.

Houding is key

Aan het einde van de dag of na een lange gamesessie merk je dat je schouders, nek of benen zeer doen. Klinkt bekend? Dan wordt het tijd om een keer kritisch op je eigen houding te letten. Zit je niet te ver naar voren gebogen naar je scherm te staren? Nekpijn, rugpijn en zelfs hoofdpijn kan veroorzaakt worden doordat je met een kromme rug en gestrekte nek achter je PC zit. Dwing jezelf om met een rechte rug tegen je rugleuning aan te zitten en je armen in een hoek van 90 graden te houden. Bij pijnlijke benen kan het aanschaffen van een voetsteun helpen.

Micropauzes

Train jezelf om tussendoor kleine pauzes te houden. Ga even een bakje koffie halen, maak een praatje met een collega op een andere afdeling of, als je thuis veel achter je PC zit, loop even weg van je computer om je kat/hond/cavia te aaien. Heb je een laatste zetje nodig om een micropauze in te lassen? Een reminder op je PC kan je daarbij helpen, er is hiervoor zelfs gratis software te vinden!

Muis en toetsenbord

Je ziet het snel over het hoofd,Ergonomische muis R-Go Tools maar welke computermuis je gebruikt kan echt een verschil maken. Kies voor een muis die goed bij je hand past. Bij een te kleine muis of een te platte muis bestaat de kans dat je een verkeerde houding aanneemt met je hand. Zit je na je werk ook thuis nog veel achter je PC? Dan raden we je aan om een ergonomische muis aan te schaffen. Een ergonomische muis houd je hand in een natuurlijke positie en beschermt je tegen muisarm. Een polssteun voor je toetsenbord of een muismat met gel-kussen kan ook al een verbetering zijn.

Staand werken

Als zittend werken niet goed voor je is, kun je dan niet beter de hele dag staand werken? Helaas is de hele dag staan ook niet goed voor je. Het zou het beste zijn als je staand en zittend werken kunt afwisselen. Daarom is een sta-zitbureau echt een zegen. Nadat je rustig zittend je koffie hebt genuttigd en je eerste e-mails hebt beantwoord, zet je je bureau omhoog om een paar uur staand te werken. Afwisselend werken zorgt voor meer concentratie en verhoogd je creativiteit. Ook word je minder snel moe, waardoor je ook in de laatste uurtjes van je werkdag nog productief bezig kunt zijn.

Meer weten?

Wil je meer leren over hoe je ergonomisch kunt werken en gezond achter je computer kunt zitten? Kom naar onze Ergonomie Dag op zaterdag 4 mei! Jesper de Rond van R-Go Tools is de hele dag aanwezig om demo's te geven en al je vragen over ergonomisch werken te beantwoorden.

Hopelijk tot dan!